Politika varstva osebnih podatkov – Inteko d.o.o.

Politika varstva osebnih podatkov je dokument, v katerem najdete vse informacije o obdelavi osebnih podatkov, ki jo izvajamo v podjetju Inteko d.o.o. (v nadaljevanju Inteko). Ta dokument podaja informacije o vrstah osebnih podatkov, namenih obdelave, pravni podlagi, posredovanju osebnih podatkov in ukrepih za varstvo osebnih podatkov. V tem dokumentu najdete tudi opis vaših pravic, ki jih imate v zvezi z obdelavo osebnih podatkov, ki poteka pri Inteko.

1 Upravljavec osebnih podatkov

Inteko je upravljavec vaših osebnih podatkov, kar pomeni, da smo odgovorni za zakonito in pošteno obdelavo, ki vam jo tudi zagotavljamo.

Podatki o upravljavcu osebnih podatkov:

INTEKO Podjetje za inženiring, trženje, ekonomiko in organizacijo poslovanja d.o.o.

Slap 3E

5271 Vipava

e-pošta: info@fenzy.si

tel. št.: 05 364 30 00

2 Informacije o posameznikih, za katere velja ta politika

Ta politika zasebnosti velja za naslednje kategorije posameznikov:

-        naši kupci,

-        uporabniki naše spletne strani (https://fenzy.si/)

3 Informacije o osebnih podatkih, ki jih obdelujemo

Inteko je upravitelj spletnega portala https://fenzy.si/, ki omogoča spletne nakupe oblačil in modnih dodatkov. Vaše osebne podatke, ki jih obdelujemo, pridobimo neposredno od vas, z opravljenim nakupom, povpraševanjem, ipd. 

Osebne podatke pa pridobimo tudi posredno, preko vaše uporabe naše spletne strani. V tem primeru gre za informacije, ki jih pridobimo preko piškotkov in piškotkom podobne tehnologije. Tudi te informacije pridobivamo zgolj, kadar imamo ustrezno pravno podlago in namene, ki so podrobneje opredeljeni v tabeli spodaj. Več o tem katere piškotke uporabljamo pa najdete v naši politiki uporabe piškotkov.

Posredovanje osebnih podatkov ni obvezno, razen kadar posredovanje osebnih podatkov zahteva zakonodaja. V kolikor se odločite, da nam osebnih podatkov ne boste posredovali obstaja možnost, da vam določenih storitev ne bomo mogli nuditi (npr. ne moremo vam zagotavljati dostave naročenih izdelkov, če nam ne podate naslova za dostavo).

4 Informacije o obdelavi osebnih podatkov

Obdelava osebnih podatkov pri nas poteka zgolj na podlagi vnaprej določenih, zakonitih namenov. Vaših osebnih podatkov ne obdelujemo izven teh namenov, v kolikor pa bi se pojavila potreba po obdelavi osebnih podatkov za dodatni namen pa vas bomo o tem pravočasno in predhodno obvestili. 

Obdelava osebnih podatkov v našem podjetju vedno poteka na ustrezni pravni podlagi. Osebne podatke lahko obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:

-        Pogodbeni odnos: osebne podatke obdelujemo zato da izpolnimo naše obveznosti, ki izhajajo iz pogodbe, ki je sklenjena z nami.

-        Zakoniti interes: na podlagi naših zakonitih interesov obdelujemo osebne podatke le, kadar zakoniti interes, ki ga zasledujemo prevlada na pravico do zasebnosti posameznika.

-        Privolitev: osebne podatke lahko obdelujemo, kadar v to izrecno privolite.  Vsak posameznik ima pravico dano privolitev kadarkoli preklicati.

-        Zakon: v posameznih primerih nam obdelavo osebnih podatkov nalaga zakon (npr. hramba računov 10 let po izdaji računa, ki jo nalaga davčna zakonodaja).

Osebne podatke hranimo le toliko časa, kolikor je to potrebno, da se izpolni namen, za katere smo jih zbrali. Po preteku roka hrambe osebne podatke izbrišemo oz. uničimo tako da rekonstrukcija osebnih podatkov ni več mogoča.

5 Obdelava, ki jo izvajamo

Namen obdelave

Pravna podlaga

Vrste osebnih podatkov

Rok hrambe

Obdelava naročil, oddanih preko spletne trgovine, vključno s posredovanjem podatkov za namene dostave

Pogodbeni odnos

Ime, priimek, naslov, naslov za dostavo, kontaktni podatki (e-naslov, telefonska številka), podatki o plačilu, podatki, ki so predmet naročila

5 let od izvršitve naročila

Obdelava naročil, oddanih preko telefona, vključno s posredovanjem podatkov za namene dostave

Pogodbeni odnos

Ime, priimek, naslov, naslov za dostavo, kontaktni podatki (e-naslov, telefonska številka), podatki o plačilu, podatki, ki so predmet naročila

5 let od izvršitve naročila

Obdelava povpraševanj

Zakoniti interes nuditi uspešno in učinkovito komunikacijo s potencialnimi strankami

Kontaktni podatki povpraševalca, podatki, ki jih vsebuje povpraševanje (kamor spadajo lahko tudi rojstni datum, spol, metrični podatki o posamezniku)

1 mesec od prejema povpraševanja

Pošiljanje e-novic

Soglasje

e-naslov

Do preklica

Pošiljanje e-novic kupcem

Zakon

e-naslov

Do preklica

Tržno komuniciranje v okviru remarketinga*

 

Soglasje

Podatki, zbrani z uporabo piškotkov

Do preklica

Izvajanje statističnih analiz*

Zakoniti interes

Podatki zbrani z uporabo piškotkov

1 leto

Pošiljanje obvestila o nedokončanem nakupu

Zakoniti interes

Ime, priimek, e-naslov

Izbris po pošiljanju

 *Nameni, označeni z zvezdico, so podrobneje opredeljeni v naši politiki uporabe piškotkov.

6 Posredovanje vaših osebnih podatkov

Vaše osebne podatke posredujemo tretjim osebam, kadar je to potrebno, da dosežemo namen obdelave osebnih podatkov. Z vsako tretjo osebo, ki za nas obdeluje vaše osebne podatke, smo sklenili ločeno pogodbeno razmerje, ki opredeljuje obdelavo osebnih podatkov. Prav tako so tretje osebe zavezane k spoštovanju zaupnosti osebnih podatkov in nimajo pravice vaših osebnih podatkov obdelovati za kakršnekoli namene izven pogodbenega razmerja z nami.

Osebne podatke bomo posredovali:

-        ponudniki plačilnih sistemov, kot so PayPal, Klarna, Sofort, Bankart in drugi;

-        ponudniki transportnih storitev, ki vam dostavljajo blago (npr. Pošta Slovenije);

-        računovodski servis; odvetniške pisarne in drugi ponudniki pravnega svetovanja;

-        ponudniki obdelave podatkov in analitike;

-        vzdrževalci IT sistemov (npr. Spletna postaja);

-        ponudniki pošiljanja e-poštnih sporočil (npr. Mailchimp in drugi);

-        ponudniki pošiljanja SMS sporočil (npr. Sedem d.o.o. in drugi);

-        ponudniki rešitev za spletno oglaševanje (npr. Google, Facebook in drugi),

-        državni organi, kadar to od nas zahteva zakonodaja.

7 Varnost vaših osebnih podatkov

Izvajamo ustrezno varovanje vseh osebnih podatkov, ki jih obdelujemo. Za zagotovitev ustrezne varnosti uporabljamo različne tehnične in organizacijske ukrepe, ki vključujejo:

-        omejen dostop do osebnih podatkov,

-        varovanje strojne in programske opreme, kjer so shranjeni osebni podatki,

-        varovanje poslovnih prostorov, kjer se shranjujejo osebni podatki in

-        izobraževanje zaposlenih na temo varstva osebnih podatkov.

Skrb za vaše osebne podatke nam je pomembna, zato varnostne ukrepe izvajamo skladno z zmožnosti tehnologije, kot tudi našimi zmožnostmi.

Mladoletne osebe

Fenzy vsem staršem in skrbnikom priporoča, da svoje otroke podučijo o varnem in odgovornem ravnanju z osebnimi podatki na internetu. Mladoletne osebe ne bi smele vpisovati kakršnihkoli osebnih podatkov na spletno mesto Fenzy.si brez dovoljenja staršev ali skrbnikov.

Fenzy.si si pridržuje pravico, da odstopi od pogodbe, v kolikor ugotovi, da je pogodbo sklenila mladoletna oseba brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Vse osebne podatke takšnih mladoletnih oseb, bomo nemudoma nepovratno izbrisali.

8 Vaše pravice       

V zvezi z obdelavo osebnih podatkov imate določene pravice, ki jih podrobneje opredeljujemo spodaj:

-        Pravica do dostopa in izpisa osebnih podatkov: pravico imate zahtevati informacijo o tem ali obdelujemo vaše osebne podatke ter informacijo o obdelavi (namen obdelave, pravna podlaga, vir informacij). Prav tako lahko od nas zahtevate, da vam te podatke posredujemo v strukturirani, strojno berljivi obliki.

-        Pravica do popravka osebnih podatkov: v kolikor so osebni podatki, ki jih obdelujemo o vas napačni oz. nepopolni, imate pravico zahtevati popravek osebnih podatkov.

-        Pravica do omejitve obdelave osebnih podatkov: zahtevate lahko, da omejimo obdelavo osebnih podatkov; omejitev osebnih podatkov je mogoča le v določenih primerih – npr. kadar poteka preverjanje točnosti osebnih podatkov.

-        Pravica do ugovora obdelavi osebnih podatkov: kadar vaše osebne podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa.

-        Pravica do izbrisa osebnih podatkov: zahtevate lahko izbris vaših osebnih podatkov. Izbrisa osebnih podatkov ne moremo zagotoviti za osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona ali pogodbenega odnosa.

-        Preklic privolitve: pravico imate preklicati privolitev za obdelavo osebnih podatkov, ki ste nam jo podali. Privolitev lahko prekličete kadarkoli, brez kakršnihkoli negativnih posledic za vas, možno pa je, da vam zaradi preklica privolitve določenih storitev ne bomo mogli nuditi. Privolitev podate tako da nas kontaktirate na: info@fenzy.si.

-        Pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate zahtevati izpis osebnih podatkov, ki ste nam jih posredovali, in zahtevati, da jih posredujemo drugemu upravljavcu po vaši izbiri.

Svoje pravice lahko uveljavljate tako da nas kontaktirate na: info@fenzy.si.

Pri obravnavi zahtevka za uveljavitev katere od zgoraj naštetih pravic, vas lahko prosimo za dodatne osebne podatke, v kolikor vas na podlagi vašega zahtevka ne moremo zanesljivo identificirati. V primeru, da nam dodatnih podatkov ne boste posredovali, bomo vašo zahtevo zavrgli. 

V kolikor ste mnenja, da je prišlo do kršitve obdelave osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu.

9 Uporaba družbenih omrežij in piškotkov

Družbena omrežja

Na našo spletni strani omogočamo dostop do družbenega omrežja Facebook in Instagram. Opozarjamo vas, da je uporaba družbenih omrežij popolnoma na lastno odgovornost vsakega posameznika. Inteko ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi posamezniku lahko nastala zaradi uporabe navedenih družbenih omrežij.

Vsako družbeno omrežje posluje skladno z lastno politiko zasebnosti, zato vas vabimo, da si pred uporabo ogledate njihova pravila obdelave osebnih podatkov. Za lažjo orientacijo vam ponujamo link:

Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

Instagram: https://help.instagram.com/402411646841720

Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. Informacije o piškotkih, so vam na voljo v naši politiki uporabe piškotkov.

10 Soglasje

S klikom na ikono kuverte soglašate, da podjetje Inteko d.o.o. obdeluje vaše osebne podatke za namene pošiljanja e-novic.

Seznanjeni ste, da se obdelava izvaja na pravni podlagi soglasja in da bomo vaše podatke hranili in obdelovali do preklica ter da imate določene pravice, ki jih lahko uveljavljate. Več o obdelavi osebnih podatkov si preberite v politiki zasebnosti.

11 Spremembe politike

To politiko zasebnosti lahko kadarkoli spremenimo. Najnovejša verzija politike vam bo vedno na voljo na: politika zasebnosti.

 

STRINJAM SE

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke).